perjantai 9. toukokuuta 2014

Strawberry-Whitechocolatecheesecake

Sunnuntaina on äitienpäivä joten päätin tehdä äitille jonkinlaisen kakun.. pitkän pohdiskelun jälkeen keksin reseptin jossa yhdistyy valkosuklaa- ja mansikkamousse. Lopputulos on hyvä! ei liian makea, koska raikas mansikka tasapainoittaa valkosuklaan makua. Nauttikaa!

På söndagen är det ju morsdag så bestämde mig att laga en kaka till mamma. Efter att funderat färdigt så fixade jag denhär cheesecaken alltså cheesecake med jordgubbs- och vitchoklads smak. Resultaten är god! Inte för söt för att jordgubbens surlighet balanserar vitchokladens söta smaket. Njut!



Pohja:

350 g domino keksejä
125 g voita

Sulata voi, murskaa keksit, sekoita. Painele 24cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi. Laita jääkaappiin.

Valkosuklaatäyte:

3 dl kermaa
3/4 dl sokeria
½ vaniljatanko
200 g philadelphiajuustoa
300 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
2 rkl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan. Vatkaa kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kerman joukkoon, lisää tuorejuusto ja sekoita. Sulata valkosuklaa ja lisää joukkoon, sekoita hyvin. Keitä vesi ja sekoita liivatteet hyvin veteen. Lisää ohuena nauhana valkosuklaatäytteeseen. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.

Mansikkatäyte:

3 dl kermaa
3/4 dl sokeria
200 g philadelphiajuustoa
500 g mansikoita
1 limen mehu ja kuori
½ vaniljatanko
3 liivatelehteä
2 rkl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan. Soseuta mansikat, raasta joukkoon limen kuori ja purista mehu, raaputa joukkoon vaniljatangosta siemenet, sekoita ja soseuta kunnolla. Vatkaa kerma ja sokeri, lisää tuorejuusto joukkoon ja sekoita kunnolla. Siivilöi mansikkasose kermaseokseen, sekoita kunnolla. Keitä vesi ja sekoita liivatteet hyvin veteen. Lisää ohuena nauhana mansikkatäytteeseen. Kaada mansikkatäyte hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle, anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Koristele tuoreilla mansikoilla ja suklaalla!


Botten:

350g Domino-kex
125 g smör

Smält smöret och hacka kexen, blanda bra. Tryck smeten på botten av en form med löstagbar kant som är 24 cm i diameter.

Vitchokladfyllning:

3 dl grädde
3/4 dl socker
½ vaniljstång
200 g philadelphiaost
300 g vitchoklad
3 st gelatinblad
2 msk vatten

Lägg gelatin bladen och blötas. Vispa grädde och socker. Halvera vaniljstången och skrapa vaniljfrön i grädden, blanda i färskosten. Smält vitchokladen och tillsätt i smeten. Kok vattnet och lägg gelatinbladen i kokande vatten, låt svalna lite, tillsätt i smeten. Häll över bottnen och låt stelna åtmistone 1 timme.

Jordgubbsfyllning:

3 dl grädde
3/4 dl socker
200 g philadephiaost
500 g jordgubbar
Skal och saft av en lime
½ vaniljstång
3 st gelatinblad
2 msk vatten

Lägg gelatin bladen och blötas. Vispa grädde och socker. Mosa jordgubbarna i en mixer, riv limes skal och pressa saften i jordgubbarna. Skrapa vaniljfrön och tillsätt i jordgubbsmosen mixa ännu lite så att det blir slät. Vispa grädde och socker, tillsätt philadelphiaosten och blanda om. Sikta Jordgubbsmosen i grädden, vispa om väl. Kok vattnet och lägg gelatinbladen i kokande vatten, låt svalna lite, tillsätt i smeten. Häll över vitchoklads lagret.. Låt stelna åtminstone 3 timmar. Dekorerqa med färska jordgubbar och choklad.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti