lauantai 1. marraskuuta 2014

Darkchocolatetruffles with a taste of orange

Hyvää viikonloppua kaikille! Tässä helppo ohje ihaniin tummasuklaa-appelsiinitryffeleihin. Helppoja valmistaa ja maistuu aivan ihanilta! Takuu varma menestys kahvipöydässä!

Trevlig helg allihopa! Här får ni en lätt och mumsig recept till mörkchokladstryfflar som är smaksatta med apelsin. Lätta att tillverka och smakar helt underbara! Kan lova att dehär är en succé i kaffebordet!



15 kpl

90 ml kermaa
300 g tummaasuklaata
1 appelsiinin kuori

Rouhi suklaa, kuumenna kerma, lisää suklaa kuumennetun kerman joukkoon ja anna sulaa, jos suklaa ei sula kokonaan voit laittaa kattilan vielä kuuman levyn päälle, tärkeää on että et sekoittele liikaa. Raasta appelsiinin kuori ja lisää se kerman ja suklaan joukkoon. Anna seisoa  jääkaapissa ainakin pari tuntia mutta mieluiten yön yli. Muotoile palloja ja pyörittele tomusokerissa.

15 st

90 ml grädde
300 g mörkchoklad
Rivet skal av 1 apelsin

Hacka chokladen, het upp grädden, tillsätt chokladen i den upphättade grädden och låt smälta, om choklad smältar int helt så kan du lägga kastrullen ännu på den heta plattan, det är viktigt att du rör int om smeten för mycket. Riv skalet av apelsinen och tillsätt den i gräddblandningen. Låt stå i kylen åtminstone några timmar men helst över natten. Laga till bollar och strö över pudersocker.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti