tiistai 10. joulukuuta 2013

Porkkana kerroskakku / Morotstårta







4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl kanelia
2 tl soodaa
1 tl suolaa
200 g voita
4 ½ dl raastettua porkkanaa

1. Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi.
2. Sokoita vehnäjauho, sooda, suola ja kaneli keskenään ja lisää kananmunaseokseen.
3. Lisää porkkanaraaste.
4. Lisää sulatettu voi.
5. Voitele irtopohjavuoka ja kaada taikina siihen.
6. Paista uunissa200 asteessa. n. 35 min

Kuorrute:

200 g philadelphia tuorejuustoa
75 g pehmeää margariinia
1 purkki rahkaa (250 g)
2 tl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria
~koristele suklaalla tai manteli rouheella

6. Sekoita kaikki keskenään sähkövatkaimella.
7.Halkaise kakku 3 osaan ja levitä kuorrute kakun päälle ja väliin kun kakku on jäähtynyt.
8. Koristele!



4 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk soda
1 tsk salt
1 msk kanel
200 g smält margarin
4 ½ dl rivna morötter

1. Ägg och socker vispas poröst.
2. Blanda alla torra ingredienser fort i smetet sen margarinet och sen rivna morötter.
3. Smör en form med löstagbar kant, häll smeten i den.
4. Grädda i ugnen i 200 grader ca 35 min.

Glasyr:

200 g smältost
75 g margarin
1 burk kvarg
2 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
-hackad mandel eller choklad

3. Allt röres ihop med elvisp.
4. Halvera kakan i 3 delar efter den har svalnat, bred glasyren över och i mellan kakan.
5. Dekorera och njut !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti