keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Appelsiini-suklaajuustokakku / Apelsin-chokladcheesecake

Tämmönen juustokakku tuli tehtyä jääkaapin jämistä...Hyvää oli :) !




Pohja:

300 g digestivekeksejä
100 g voita

Täyte:

3 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g maitosuklaata
50 g tummaasuklaata
1 appelsiinin kuori & mehu
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä

~150 g tummaasuklaata

Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma, yhdistä tuorejuusto ja vatkaa sileäksi. Raasta appelsiinista kuori ja purista mehu, lisää kattilaan lisää sokerit kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Sulata maitosuklaa ja tummasuklaa lisää kerma-tuorejuustoseokseen, sekoita. Purista liivatteista vesi ja lisää kiehuvan kuumaan appelsiinisiirappiin, anna jäähtyä hiukan ennen kuin sekoitat sen kermaseokseen. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia. Sulata 100 g tummaasuklaata ja tee pensselillä leivinpaperin päälle suklaalastuja anna jähmettyä ja koristele kakku niillä ja rouhitulla suklaalla :)




Botten:

300 g digestivekex
100 g smör

Fyllning:

3 dl vispgrädde
200 g naturell färskost
150 g mjölkchoklad
50 g mörkchoklad
1 apelsin (skal & saft)
1 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 st gelatinblad

~150 g mörkchoklad

 Krossa kexen och smält smöret, blanda ihop. tryck på bottnen i en form med löstagbar kant.Lägg gelatinbladen och blötas. Vispa grädden och blanda färskosten i. Riv skalen av en apelsin och pressa ur saften, tillsätt i en kastrull med vaniljsocker och strösocker, koka i ca 10 min. Smält chokladen och blanda i gräddsmeten. Pressa vattnet ur gelatinbladen och tillsätt i kokhett apelsinsirap, låt svalna lite före du tillsätter sirapen i gräddsmeten. Häll över bottnen och låt stelna i kylen åtmistone 3 timmar. Smält 100 g mörkchoklad och gör ''chokladstänger'' med hjälp av en pensel på bakplåtspapper, låt stelna. Dekorera cheesecaken med hackad choklad och ''chokladstänger''.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti