maanantai 13. tammikuuta 2014

Mustikka-rahkapiirakka / Blåbärspaj med kvargfyllning




Rahka-omenapiirakka

125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl kermaviiliä
1 muna

Täyte:


4 dl mustikoita
Sokeria
Perunajauhoja
200 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna

Sulata voi. Yhdistä jauhot, sokerit, leivinjauhe ja sooda. Sekoita sula voi kuivien aineiden joukkoon. Jaa seos puoliksi kahteen eri kulhoon. Toisesta tulee pohjataikina, toinen jää muruseokseksi piirakan päälle.

Lisää pohjataikinaan kermaviili ja muna. Sekoita hyvin. Levitä löysähköksi jäävä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Sekoita mustikoihin vähän perunajauhoja ja sokeria. Kaada mustikat pohjan päälle.
Sekoita maitorahkaan sokerit ja muna. Kaada täyte mustikoiden päälle. Levitä viimeiseksi piirakan päälle vielä muruseos. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia.

Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa, itse tarjoilin itsetehdyn vaniljajäätelön kanssa :)




Blåbärspaj med kvarg fyllning


125 g smör
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk soda
1 brk gräddfil
1 ägg


Fyllning:


4 dl blåbär
Socker
Potatismjöl
200 g kvarg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg


Smält smöret. Blanda vetemjölet med socker, soda, vaniljsocker och bakpulver. Blanda smälta smöret med torra ingredienser. Dela blandningen i två delar. Av den annan blir det bottnen och av den andra kommer på pajen.

Blanda till den andra hälften gräddfilen och äggen, blanda bra. Bred den lösa smeten i en smörd pajform. Blanda frysta blåbären med lite potatismjöl och socker,häll över bottnen.

Blanda i kvargen vaniljsocker,socker och ägg. Bred över blåbären. Strö över smuldegen. Grädda i 200 grader ca 30-40 minuter.

Servera med vanijglass eller vaniljsås, sjävl serverade jag med hemmagjord vaniljglass.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti