keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Jouluinen juustokakku / Julig cheesecake

Tämmöisen juustokakun keksin jouluksi...oli kokeilemisen arvoinen!
Mitt eget recept...absolut värd att prova på!


Pohja:

300 g pipareita
150 g voita


Täyte:

4 dl kermaa
300 g philadelphiatuorejuustoa
4 liivatelehteä
1 appelsiinin kuori & mehu
1 vaniljatanko
1 ½ dl sokeria


Glögikiille:

5 dl glögiä
5 liivatelehteä


1. Murskaa piparit ja sulata voi, sekoita ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle, laita jääkaappiin täytteen
tekemisen ajaksi.
2. Laita liivatteet likoamaan.
3. Vatkaa kerma löysäksi ja lisää tuorejuusto vatkaa sileäksi, halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kerman joukkuun, sekoita.
4. Mittaa sokeri, raasta appelsiinin kuori, purista mehu & lisää vaniljatangon puolikkaat, lisää ainekset kattilaan . Keitä kunnes koostumus on siirappimainen.
5. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä, sulata liivatteet kuumaan siirappiin.
6. Lisää hiukan jäähtynyt siirappi kerman joukkoon, kaaada pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.
7. Glögikiille: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, keitä glögi ja lisää pehmenneet liivatteet kiehuvan kuumaan glögiin, anna  jäähtyä hiukan ennen kuin kaadan täytteen päälle. Anna kiilteen hyytyä VÄHINTÄÄN 2 tuntia ennen kuin koristelet :)





Botten:

300 g pepparkakor
150 g smör


Fyllning:

4 dl vispgrädde
300 g philadelphiafärskost
4 gelatinblad
1 apelsin (skal & saft)
1 vaniljstång
1 ½ dl socker


Glögg gele:

5 dl glögg
5 gelatinblad


1. Krossa pepparkakor och smält smören, blanda ihop. Tryck på bottnen av en löstagbar kantig form och lägg i kylen så länge du gör fyllningen.
2. Lägg gelatinbladen och blötas i kallt vatten.
3. Vispa grädden löst och tillsätt färskosten. Halvera vaniljstpngen och skrapa vaniljfrön, tillsätt i grädden, vispa.
4. Mät socker, riv skalet av en apelsin, pressa saften & tillsätt halverade vaniljstången i kastrullen. Kok tills konsistensen liknar sirap, får vara lite lösare.
5. Tillsätt gelatinbladen i sirapen. låt svalna lite.
6. Tillsätt i gräddsmeten och häll över bottnen, låt stelna i kylen ca 3 timmar.
7. Glögg gele: Lägg gelatin bladen och blötas, mät 5 dl glögg i en kastrull och låt koka, tillsätt gelatinbladen i glöggen, låt svalna en stund före du häller gelen över fyllningen. Låt stelna MINST 2 timmar före du dekorerar cheesecaken :)


2 kommenttia: