keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Kinkkuvoileipäkakku / Skinksmörgåstårta




1 pussi voileipäkakkuleipää tai viipaloitua ranskanleipää
1 pussi kinkkusuikaleita
2 dl kermaa
1 prk kermaviiliä
1 ½ prk majoneesia
½ tuubia voileipäpikkelssiä
½ prk kurkkusalaattia
yrttisuolaa
sipulijauhetta
mustapippuria
kasvislientä

~jääsalaattia
~kinkkua
~kurkkua
~limeä
~carambola
~tomaattia
~persiljaa


Vatkaa kerma, lisää kaikki ainekset sekaan (laita vain 1 purkki majoneesia) ja mausta. Keitä kasvisliemi laita n ½ l  vettä ja 1 kasvisliemikuutio. Poista leivistä reunat ja aloita kostuttamalla leipä kasvisliemellä, lisää täyte ja jatka samaan malliin tee 3-4 kerrosta, älä laita päällimmäisen leivän päälle täytettä. Paklaa kokovoileipäkakku majoneesilla, revi salaatti pieneksi ja laita voileipäkakun ympärille, tee kinkuista rullia ja koristele miten haluat viimeistele persiljalla.


1 påse smörgåstårtsbröd eller vanligt rostabröd
2 dl grädde
1 brk gräddfil
1 påse skinkstrimlor
1 ½ brk majonnäs
½ tub smörgåspikkels
½ burk gurksallad
örtsalt
lökpulver
grönsaksbuljong

~issallad
~skinka
~gurka
~lime
~carambola
~tomat
~persilja


Vispa grädden, tillsätt alla ingredienser (tillsätt endast 1 burk majonnäs), krydda. Koka grönsaksbuljongen mät ½ liter vatten i en kastrull och tillsätt 1 grönsaksbuljong och låt koka. Skär bort kanterna ur bröden, och börja med att fukta bröden lite, bred lite fyllning och fortsätt sådär tills du har 3-4 lager (beror på hur hög den blir) lägg inte nå fyllning på sista brödskivan. Spackla tårtan med majonnäs, riv salladen och lägg runt tårtan, Gö skinkrullor och dekorera tårtan så som du vill !

2 kommenttia: