lauantai 5. lokakuuta 2013

Eggs Benedict

Ensimmäinen kerta ku ikinä tein eggs benedictejä :D mutta hyvin onnistu :) Uppomuna onnistu tosi hyvin kyllä :) Tässä resepti :)








2 l keitinvettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl suolaa
4 kananmunaa

Kiehauta vesi ja etikka, tee kauhalla veteen pyörre, lisää kananmuna, pienennä lämpöä ja lisää suola. Keittele noin 3 minuuttia. Nostele pois vedestä talouspaperille ja anna hyytyä vielä minuutin ajan.

Hollandaise kastike:

6 keltuaista
3 rkl valkoviinietikkaa
½ sitruunan mehu
1,75 dl vaaleaa oliiviöljyä
½ tl korianterin siemeniä


Keitä etikkaa ja siemeniä, kunnes puolet on haihtunut nesteestä. Laita keltuaiset kulhoon, siivilöi etikka niiden päälle, vatkaa koko ajan kunnes kastike on kuohkeaa ja vaaleaa ja tilavuus kaksinkertaistunut. Nosta kulho vesihauteesta, pirskota oliiviöljy sekaan, vatkaa koko ajan. Lisää sitruunan mehu, mausta suolalla ja pippurilla.

Ilmakuivattua kinkkua
Paahtoleipää tai englantilaisia muffinsseja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti