lauantai 5. huhtikuuta 2014

~Double chocolate pudding with blueberries and some vanilla~

Viikonlopun kunniaksi halusin tehdä jonkun ihanan jälkiruoan aterian päätteeksi, kun eikö se sillä tavalla mene että jälkiruoka kruunaa aterian ;) Elikkäs minulla on outo tapa keksiä reseptejä... tämänkin jälkiruoan keksin niin eksoottisessa paikassa kun Pietarsaaren Prisma...hahah mutta suosittelen todellakin suklaan rakastajille! Tämä tupla suklaa vanukas mustikoiden kera ei ole liian täyttävä eikä makea, mustikka tasapainottaa suklaan makua juuri sopivasti. Helppo ja ihana jälkiruoka viikonloppuun!

Idag lagade jag lite finare middag, så efter goda maten åt vi dubbel choklad pudding med blåbär och gud vad gott det var! Har hittat på receptet själv.. och idag bestämde jag mig att prova på denhär puddingen..och det var absolut värt det! ett till ny recept i receptsamlingen haha... men rekommenderar absolut om du älskar choklad! Denna efterrättet är inte för söt för att blåbären är ganska surt så blåbären balanserar smaken passligt.



Maitosuklaa vanukas:

180 g maitosuklaata
3 dl kermaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljaa
2 ½ liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan. Mittaa 2 dl kermaa kattilaan, paloittele suklaa joukkoon, anna suklaa sulaa kerman joukkoon ja kerman kuumeta mutta älä anna kerman kiehua. Vatkaa loppu kerma kulhossa sokerin ja vaniljan kanssa. Lisää kuivatut ja lionneet liivatteet suklaakerman joukkoon, anna jäähtyä. Lisää suklaakerma vatkatun kerman joukkoon, ja kaada lasien puoleen väliin. Laita jääkaappiin jähmettymään, anna olla jääkaapissa noin 15 minuuttia ennen valkosuklaa vanukas kerroksen lisäämistä.

Valkosuklaa vanukas:

200 g valkosuklaata
3 dl kermaa
200 g vaniljarahkaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljaa
2 ½ liivatelehteä

~Mustikoita

Laita liivatteet likoamaan. Mittaa 2 dl kermaa kattilaan, paloittele suklaa joukkoon, anna suklaa sulaa kerman joukkoon ja kerman kuumeta mutta älä anna kerman kiehua. Vatkaa loppu kerma kulhossa sokerin ja vaniljan kanssa, lisää vaniljarahka joukkoon ja sekoita. Lisää kuivatut ja lionneet liivatteet suklaakerman joukkoon, anna jäähtyä. Lisää suklaakerma vatkatun kerman joukkoon, Laita ohut kerros mustikoita niin että se peittää maitosuklaa vanukkaan pinnan, laita valkosuklaa vanukas massa päälle. Anna hyytyä vähintään 1 tunti. Koristele


Mjölkchoklad pudding:

180 g mjölkchoklad
3 dl grädde
½ dl socker
1 tsk vanilj
2 ½ gelatinblad

Lägg gelatinbladen och blötas. Mät 2 dl grädde i kastrullen, söndra chokladen i mindre birar och lägg i gräddkastrullen, smält chokladen och het upp grädden, men låt inte koka. Vispa resten av grädden tillsätt socker och vanilj i. Tillsätt mjuknade gelatinbladen i den heta chokladgrädd-blandningen, låt svalna. Häll den svalnade chokladgräddegelatin blandningen i grädden och vispa till en slät smet. Häll smeten enda till halva glasen och låt svalna i kylen 15 minuter före du lägger blåbären och vitchoklad puddingen på.


Vitchoklad pudding:

200 g vitchoklad
3 dl grädde
200 g vaniljkvarg
½ dl socker
1 tsk vanilj
2 ½ gelatinblad

~blåbär

Lägg gelatinbladen och blötas. Mät 2 dl grädde i kastrullen, söndra chokladen i mindre birar och lägg i gräddkastrullen, smält chokladen och het upp grädden, men låt inte koka. Vispa resten av grädden tillsätt socker, vanilj och vaniljkvargen, vispa till en slät smet. Tillsätt mjuknade gelatinbladen i den heta chokladgrädd-blandningen, låt svalna. Häll den svalnade chokladgräddegelatin blandningen i grädden och vispa till en slät smet. Lägg en tunn lager blåbär på stelnade mjölkchokladpuddingen så att blåbären täcker mjölkchoklad puddingens yta, häll på vitchoklad puddingssmeten. Låt stelna i kylen minnst en timme. Dekorera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti