tiistai 1. huhtikuuta 2014

Wilman pastasalaatti valkosipulikastikkeella / Wilmas pastasallad med vitlöksdressing

Det är roligt att prova på nya recepter som man bara hittar på mitt i allt, och då man provar på det och märker att det smakar gott och just sånt som man hade tänkt, så är det ju helt underbart då vet man att man har lyckats och fått en till underbar recept i receptsamlingen ;)! Denhär salladen lagade jag till friterad kyckling, och kombinationen smakade helt underbart! Vitlöksdressingen är lätt att laga och smaken är helt fantastisk och passar bra med salladerna. Dressingen passar riktigt bra också till olika grillade rätter!

On mukava kokeilla uusia reseptejä mitkä vaan yht äkkiä tulee mieleen, ja kun reseptiä pääsee vihdoin kokeilemaan ja huomaa että lopputulos on juuri sellainen kuin oli kuvitellutkin, se on aina mahtavaa saada uusi resepti reseptikokoelmaan ;) Tämän salaatin tein friteeratun kanan lisukkeeksi ja yhdistelmä toimi ihan tajuttoman hyvin! Valkosipulikastike on todella helppo tehdä ja maku on fantastinen ja sopii hyvin salaattien ja myöskin erilaisten grillattujen ruokien kanssa!




Pastasalaatti:

Jääsalaattia
Rucolaa
Kurkkua
Tomaattia
Mozzarellaa
Vaaleaa leipää
Pastaa
Suolaa
Mustapippuria
Oliiviöljyä

Viipaloi tomaatit ja asettele ne uunipellin päälle jossa on leivinpaperi. Pirskota tomaattien päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla, laita 175 asteiseen uuniin, anna olla uunissa niin kauan kunnes tomaatit ovat saaneet vähän väriä. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta. Revi jääsalaatti suurehkoiksi palasiksi ja laita kulhoon, lisää rucola. Suikaloi kurkku lisää kulhoon salaatin sekaan. Leikkaa tai revi leipä ja paista kuivalla ja kuumalla pannulla. Jäähdytä pasta ja uunissa paahdetut tomaatit ja kokoa salaatti, lisää salattiin mozzarellajuusto.

Valkosipulikastike:

Valkosipulia maun mukaaan (itse laitoin 2 koska oon todellinen valkosipulin ystävä)
1 ½ dl créme fraichea
½ dl majoneesia
Tuoretta persiljaa
öljyä
Suolaa
Pippuria
1 ½tl sitruunan mehua

Hakkaa valkosipuli pieneksi. Vatkaa créme fraiche ja majoneesi ilmavaksi, lisää valkosipuli joukkoon. Silppua persilja pieneksi. Purista joukkoon sitruunan mehua, mausta suolalla ja pippurilla, jos maut ovat ovat ristiriitaisia tasoita makuja öljyllä.


Pastasallad:

Issallad
Rucola
Pasta
Mozzarella
Gurka
Tomat
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Ljus bröd

Lägg ugnen på 175 grader. Skiva tomaten och lägg på plåten som har bakplåtspapper på. Häll lite olivolja på tomaterna och krydda med salt och svartpeppar, lägg in i ugnen och låt vara där så länge att de har fått lite färg. Kok pastan. Riv issalladen i stora bitar och lägg i en skål med rucola. Skiva gurkan och tillsätt i skålen med salladen. Skiva bröden och stek i en het och tårr stekpanna. Låt pastan och ugnsrostade tomater svalna. Tillsätt alla ingredienser i skålen och blanda om.

Vitlöksdressing:

Vitlök (själv lag jag 2 för att gillar vitlök...)
1 ½ dl créme fraiche
½ dl majonnäs
Färsk persilja
Olja
Salt
Peppar
1 ½ tsk citronsaft

Hacka vitlöken fint. Vispa créme fraichen och majonnäsen fluffigt och tillsätt vitlöken. Hacka persiljan fint och tillsätt i dressingen. Krydda dressingen med salt, peppar och citronsaft, om smakerna är i obalans så tillsätt lite olja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti