torstai 3. huhtikuuta 2014

Makaronimössö / Makaronigryta

Makaronimössö...mikä mahtava suomalainen arkiruoka! Mun täytyy myöntää että ennen vihasin makaronimössöä mutta kun mun kaverin iskän tekemänä sitä söin kerran niin käsitys muuttu heti kertaheitolla arvosana on siis niiku oikeesti 5/5! Ennen kotona sitä olin syöny semmoosena kuivana ja mausteettomana niin ei kyllä ihme että käsitys tästä mahtavasta arkiruoasta tuon kerran jälkeen. Niimpä oon sitä aika  useesti kotona tehny, tässä mun versio toivottavasti pidätte ;).

Makaronigryta...eller som vi finskarna säger ''makaronimössö'' alltså helt underbar vardagsmat! Jag måste faktist erkänna att förr hatade jag denhär maten, men efter att jag åt det hos min kompis så började jag älska det.. Förr här hemma då hade ätit det så var det så smaklöst och torrt så därför hade jag aldrig lusst att laga det. Nu har jag lagat makaronigryta ganska ofta här hemma, här är mitt version av denhär maten, hoppas ni gillar ;).



8 annosta

1 iso sipuli / 2 normaalin kokoista
2 valkosipulinkynttä
6 siivua pekonia
400 g jauhelihaa (itse tykkään makaronimössössä sika-nautajauhelihasta koska antaa enemmän  makua)
400 g makaronia
Suolaa
Cayennepippuria
Chilimaustetta
Savustettua paprikamaustetta
Grillimaustetta
Muutama dl vettä
2 Lihaliemikuutiota
Tuoretta persiljaa

Laita makaronien vesi kiehumaan. Kuutioi sipuli, pilko pekoni ja murskaa valkosipuli, paista paistinpannulla, varo polttamasta pekonia ja sipuleita. Laita kiehuvaan veteen Lihaliemikuutio ja hyppysellinen suolaa, lisää makaronit ja keitä kypsäksi. Lisää jauheliha pekonin ja sipuleiden sekaan, lisää 2-3 dl vettä ja lihaliemikuutio, anna jauhelihan ruskistua ja ala maustaa, jauhelihan pitää olla mausteista koska mausteet sekoittuvat myöskin makaroneihin eli voi vetää vähän ''yli'' koska kun kaikki on sekoitettu lopputulos on upea! Jauheliha saa muistuttaa vähän jauhelihakastiketta mutta tätähän ei suurusteta. Kaada makaroneista vesi ja kaada jauhelihakastike makaronin sekaan ja sekoita. Silppua persilja ja sekoita mössön sekaan. N A U T I !!!

8 portioner

1 stor lök / 2 normal stora
2 vitlöksklyftor
6 bacon skivor
400 g maletkött (Jag gillar mest gris-nötköttmaletkött för att det ger mest smak)
400 g makaroner
Salt
Cayennepeppar
Chilikrydda
Rökt paprikakrydda
Grillkrydda
Några dl vatten
2 Köttbuljongstärningar
Färsk persilja

Lägg vatten till makaroner och koka. Skär löken, strimla baconen och hacka vitlöken, stek i stekpannan, akta att du inte bränner baconet och löket. Lägg  köttbuljongstärningen och 1 krm salt i vattnet och lägg makaronerna i vattnet, koka dem. Lägg maletköttet i samma stekpanna med bacon och löken tillsätt 2-3 dl vatten i stekpannan, tillsätt köttbuljongstärningen. Börja krydda maletköttet då det är nästan färdigt stekt, du kan krydda nästan för mycket för att man blandar ju maletköttet med makaroner så det blir just perfekt smak då. Maletköttet får påminna lite om köttfärssås men man tillsätter ingen vetemjöl. Häll vattnet ur makaronerna och blanda ''köttfärssåsen'' i makaronerna, finhacka lite persilja och blanda i grytan. N J U T !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti