perjantai 4. huhtikuuta 2014

Vaniljamuffinssit valkosuklaakuorrutteella / Vaniljmuffins med vitchokladfrosting

Todella helppoja valmistaa, ja valmistusaikakaan ei ole pitkä. Vaniljanmaku tulee ihanan pehmeästi esiin ja sopii hyvin valkosuklaakuorrutteen kanssa.

Jätte lätta att tillverka och det går riktigt snabbt att göra dehär muffins. Vanilj och vitchoklad passar perfekt ihop!



18 kpl

50 g voita
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 vaniljatanko

Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Pane paperimuotit pellille tai voitele muffinssivuoka kevyesti. Sulata voi. Vispaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, lisää sitten maito sekä voi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne taikinaan, halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet taikinaan ja sekoita. Levitä taikina nokareina muotteihin. Paista muffinsseja noin 12 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä.

Valkosuklaakuorrute:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata

Sulata valkosuklaa ja vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Lisää sulatettu valkosuklaa tuorejuuston sekaan ja sekoita. Levitä jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele.

18 st

50 g smör
3 ägg 2 dl socker
1 dl mjölk 4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 vaniljstång

 Lägg ugnen på 225 grader. Lägg muffinsformar på plåten eller smörj muffinsplåten. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt sen smör och mjölk. Blanda bakpulvret med vetemjöl och tillsätt dem i smeten, dela vaniljstången i mitten och skrapa frön bort och tillsätt i smeten, rör om och lägg smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt svalna.

Vitchokladfrosting:

200 g naturel färskost
200 g vitchoklad

Smält vitchokladen och vispa färskosten mjukt, blanda den smältade vitchokladen med färskosten och bred på de svalnade muffinssar, dekorera till sist så som du tycker.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti