perjantai 5. heinäkuuta 2013

New York Blueberry Cheesecake

New York Blueberry CheeseCake on kyllä yks parhaista juustokakuista! Ei sellanen liian makea vaan just sopiva :) olihan mulla vähän ennakkoluuloja noiden mustikoiden suhteen mut sopii oikeesti tosi hyvin!




keksipohja:

300 g digestivekeksejä
150 g voita

juustokakuntäyte:

600 g philadelphiajuustoa
2 ½ dl rahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkellystä
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
200 g leivontavalkosuklaata
1 ½ dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita

1. Laita uunin 175 asteeseen.
2. Murskaa keksit hienoksi, ja sekoita sulatetun voin kanssa.
3. Painele keksiseos pohjaksi irtopohjaiseen vuokaan.
4. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä.
5. Vatkaa philadelphiajuusto ja rahka kermaiseksi kulhossa.
6. Sekoita sokeri, maissitärkellys ja vaniljasokeri.
7. Lisää yksi kananmuna kerrallaan ja viimeiseksi kerma.
8. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa ja lisää suklaa täytteeseen.
9. Kaada täyte pohjan päälle ja lisää mustikat kakun päälle.'
10. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Peitä kakku alumiinifoliolla kun kakusta on tullut kullanruskea, niin ettei siitä tule liian tumma,
11. Sammuta uuni  ja anna kakun olla siellä jälkilämmössä noin 30 minuuttia.

Hyviä kesäpäiviä !! :))


New York Blueberry Cheesecake:


Kexbotten:

300 g digestivekex
150 g smör

Cheesecakesmet:

600 g philadelphiaost
2 ½ dl kvarg
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vitchoklad
1 ½ dl färska eller frysta blåbär

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
3. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
5. Vispa philadelpiaost och kvarg krämigr i en skål.
6. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
7. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
8. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad och blanda ner chokladen i smeten.
9. Häll smeten över kexbottnen och och stö över blåbär.
10. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenebrun, så att den inte blir för mörk.
11. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti