Valkosuklaa-Mansikkakakku. |
Kakkupohja:
2 kananmunaa
0,75 dl hienoa sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun
1. Laita uuni 200 asteeseen.
2. Vispaa kananmunat ja sokeri valkoiseksi ja oikein kuohkeaksi.
3. Kääntele joukkoon vehnäjauhot.
4. Voitele irtopohjallinen kakkuvuoka (halkaisijaltaan 15 cm) , ja kaada taikina vuokaan.
5. Paista kakkupohjaa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
6. Anna pohjan jäähtyä ja siirrä sen jälkeen alustalle.
Täyte:
Tuoreita mansikoita
valkosuklaatäyte:
200 g philadelphiajuustoa
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
130 g sulatettua valkosuklaata
65 g rouhittua valkosuklaata
Koristeluun:
Tuoreita mansikoita
Valkosuklaata
Tummaasuklaata
Ja valkosuklaa rouhetta
Valkosuklaakuorrute:
300 g philadelphiajuustoa
300 g sulatettua valkosuklaata
1. Vatkaa kerma lisää sokeri ja vaniljasokeri, sekoita philadelphiajuusto seokseen.
2. Sulata valkosuklaa ja rouhi valkosuklaa, lisää seokseen.
3. Koristele mansikat, sulata suklaat ja dippaa mansikat niihin, anna suklaan jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa.
4. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään sileäksi sähkövatkaimella ja anna jähmettyä vähän.
5. Jaa kakkupohja 3 osaan.
6. Kostuta pohjat ja paloittele täytteen mansikat.
7. 1. ja 2. kerros mansikoita ja valkosuklaatäytettä, 3. kerros vain kostutetaan.
8. Laita kakku pakastimeen jähmettymään 30 minuutiksi.
9. Ota kakku pakastimesta ja kuorruta valkosuklaakuorrutteella ja koristele kuorrutetuilla mansikoilla :).
Kaikki muu oli itsekeksittyä paitsi kakkupohja :) Hyviä kesäpäiviä kaikille :)) ! Ja oli muuten hyvää :d !!
Vitchoklad- Jordgubbstårta:
Tårtbotten:
2 ägg
0,75 dl dl strösocker
0,75 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och riktigt pösigt.
3. Vänd ner vetemjölet.
4. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant, 15 cm i diameter, och häll i smeten.
5. Grädda tårtbottnen i mitten av ugnen 1 10-15 minuter. Prova med en sticka, den skall inte vara kladdig.
6. Låt bottnen svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
Fyllning:
Färska jordgubbar
Vitchokladfyllning:
200 g philadelphiaost
2 dl vispgrädde
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
130 g smältad vitchoklad
65 g hackad vitchoklad
Till dekoration:
Färska jordgubbar
blockchoklad
vitchoklad
hackad vitchoklad
Vitchokladgarneringen:
200 g philadelphiaost
200 g vitchoklad
1. Vispa grädde tillsät socker och vaniljsocker, blanda philadelphiaosten i smeten.
2. Smält och krossa vitchokladen, tillsätt i smeten.
3. Dekorera jordgubbarna: Smält chokladen och dopp jordgubbarna i chokladen. Låt jordgubbarna stelna i kylskåpet.
4. Blanda garneringens ingredienser med elvisp och låt stelna en stund.
5. Dela tårtbottnen i 3 delar.
6. Blöt tårtbottnar med vatten och skära jorgubbar i små bitar.
7. lägg mellan 1:a och 2:a tortbotten jorgubbar och vitchokladfyllning. Lägg 3:e skivan på den 2:a lägg inte jordgubbar eller vitchoklad fyllning på den 3:e skivan!
8. Lägg tårtan i frysen i ca 30 minuter.
9. Ta tårtan ur frysen och garnera med vitchokladgarneringen och dekorera med chokladjordgubbar och med krossad vitchoklad.
Har själv hittat på receptet och är jätte nöjd!! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti