torstai 4. heinäkuuta 2013

Porkkanakakku :)

Yks parhaista kakuista minkä tiiän niin on porkkanakakku :) ja tää on paras resepti minkä omistan myöskin :) kannattaa kokeilla ;)


Porkkanakakku.
(Uunipellillinen)

4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1 tl suolaa
1 rkl kanelia
200 g sulatetua margariinia
4 ½ dl raastettua porkkanaa

1. Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi.
2. Sokoita vehnäjauho, sooda, suola ja kaneli keskenään ja lisää kananmunaseokseen.
3. Lisää porkkanaraaste.
4. Lisää sulatettu voi.
5. Levitä taikina uunipellille jossa on leivinpaperi.

200 astetta 35 minuuttia

Kuorrute:

200 g philadelphia tuorejuustoa
75 g pehmeää margariinia
1 purkki rahkaa (250 g)
2 tl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria
~koristele suklaalla tai manteli rouheella

6. Sekoita kaikki keskenään sähkövatkaimella.
7. Levitä kuorrute kakun päälle kun kakku on jäähtynyt.
8. Koristele!


Morotskaka:


(Långpanna)

4 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk soda
1 tsk salt
1 msk kanel
200 g smält margarin
4 ½ dl rivna morötter

1. Ägg och socker vispas poröst.
2. Blanda alla torra ingredienser fört i smetet sen margarinet och sen rivna morötter.

200 grader, ca 35 minuter.'

Glasyr:

200 g smältost
75 g margarin
1 burk kvarg
2 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
-hackad mandel eller choklad

3. Allt röres ihop med elvisp.
4. Bred glasyren över kakan när den har svalnat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti