keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Karkkitäytekakku / Godistårta



Vilpun 15 v. täytekakku :d


Kakkupohja:

2 kananmunaa
0,75 dl hienoa sokeria
½ dl vehnäjauhoja
1,5 rkl kaakaojauhetta
voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun

1. Laita uuni 200 asteeseen.
2. Vispaa kananmunat ja sokeri valkoiseksi ja oikein kuohkeaksi.
3. Kääntele joukkoon vehnäjauhot ja kaakaojauhe.
4. Voitele irtopohjallinen kakkuvuoka, ja kaada taikina vuokaan.
5. Paista kakkupohjaa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
6. Anna pohjan jäähtyä ja siirrä sen jälkeen alustalle.


Täyte:

1 purkki kondensoitua maitoa

valkosuklaamousse: 


2 ½ dl kermaa
muutama rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g philadelphiajuustoa
100 g valkosuklaata sulatettuna
100 g valkosuklaata rouhittuna

7 dl kermaa
maun mukaan sokeria & vaniljasokeria
Elintarvikeväriä
karkkeja

Keitä kondensoitua maitoa 2 h. Valmista valkosuklaamousse: Vatkaa kerma, sokeri ja vaniljasokeri, lisää philadelphiajuusto, sulata ja rouhi valkosuklaa, lisää seokseen, Anna olla jääkapissa noin 1 h. Leikkaa kakkupohja 3 osaan, kostuta (maidolla, vedellä.........) Levitä puolet kinuskista ja puolet valkosuklaamoussesta. Laita päälle seuraava kerros ja tee samalla tavalla kuin äskenkin. Lopuksi laita 3 kakkupohja päälle ja kostuta. Vatkaa kerma, sokeri ja vaniljasokeri, lisää pari tippaa elintarvikeväriä. Pursota kerma ja asettele karkit haluamallasi tavalla kakun päälle :)




Tårtbotten:

4 ägg
1 ½ dl strösocker
1,25 dl vetemjöl
2 msk kakao

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och riktigt pösigt.
3. Vänd ner vetemjölet och kakao.
4. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och häll i smeten.
5. Grädda tårtbottnen i mitten av ugnen 1 10-15 minuter. Prova med en sticka, den skall inte vara kladdig.
6. Låt bottnen svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.

Fyllning:

1 burk konderserad mjölk

Vitchokladmousse:

2 ½ dl vispgrädde
Några msk socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smält vitchoklad
100 g krossad vitchoklad

7 dl vispgrädde
socker & vaniljsocker 
Några droppar karamellfärg
Godis

Koka konderserad mjölk 2 timmar, laga vitchokladmoussen: Vispa grädde, socker & vaniljsocker, tillsätt philadelphiaosten. Smält och krossa vitchokladen, tillsätt i smeten och blanda. Låt stå i kylskåpen några timmar. Skära tårtbottnen i 3 delar.  Blöt tårtbottnen och bred hälften av kinuskin på bottnen och hälften av vitchokladmoussen, lägg 2:a tårtbottnen på och göra på samma sätt som tidigare, lägg sista bottnen på och blöt den, vispa grädden, socker & vaniljsocker, tillsätt några droppar karamellfärg. Spritsa grädden på kakan och lägg godisen på så som du vill :)



2 kommenttia: