torstai 5. syyskuuta 2013

Daim juustokakku / Daim cheesecake




Pohja:

1 pkt Domino kinuskitäytekeksejä
100 g voita


Täyte:

3 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
200 g (1 levy) marabou daim suklaata
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
Vettä

Murskaa keksit hienoksi ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle, laita jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun teet täytteen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma, lisää sokeri ja vaniljasokeri, sulata suklaa. Lisää kerman joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Sulata liivatteet muutamaan ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä, lisää ohuena nauhana seokseen, anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, koristele daimilla.


Botten:

1 pkt domino kinuskikex
100 g smör

Fyllning:

3 dl vispgrädde
200 g färskost
200 g (1 paket) marabou daimchoklad
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
Vatten

Krossa kexen och smält smören, blanda i en skål och platta ut på bottnen i en form med löstagbar kant, lägg i kylen så länge du gör fyllningen. Lägg gelatinbladen och blötas i kallt vatten. Vispa grädden tillsätt socker och vaniljsocker, vispa. Smält chokladen. Tillsätt färskosten och smälta chokladen i smeten, rör om. Smält gelatinbladen i några msk kokande vatten, tillsätt försiktigt i smeten. Låt stelna åtminstone 3 timmar i kylen, dekorera med daim.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti