keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Riisipuuro / Risgrynsgröt

Riisipuuroa & mustikkakeittoa / Risgrynsgröt med blåbärssoppa


4 portioner.

2 dl vatten
1 l röd mjölk
2 dl grötris
½ tsk salt

Mät upp ris, vatten och salt och låt det koka upp. Rör om och lägg på ett lock och låt det koka i ca 10 minuter på svag värme, precis så att det kokar.

Tillsätt mjölken och en eller flera bitar med hel kanel. Rör om och låt bli varmt (behöver inte koka), sänk därefter värmen till svag värme (jag tar 3 av 9 på min spis), det ska helst inte koka för om det kokar är det dels risk att det kokar över och dels stor risk att det bränner fast i botten. Lägg på locket och låt svälla i ca 40-60 minuter tills det blivit gröt.


4 annosta

2 dl vettä
1 l punaista maitoa
2 dl puuroriisiä
½ tl suolaa

kiehauta vesi ja anna riisien hiljalleen kiehua viitisen minuuttia. Lisää maito ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen  reilu puoli tuntia. Mausta suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti