keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Majoneesi / Majonnäs

Majoneesi:

1 keltuainen
½ tl dijon sinappia
ripaus suolaa
1/3 tl valkoippuria
reilu desi öljyä

Sekoita keskenään kaikki muu paitsi öljy. Lisää koko ajan sekoittaen muutama teelusikallinen öljyä yksi kerrallaan, kunnes seos alkaa hyytyä. Lisää öljyä ohuena nauhana, kunnes majoneesi näyttää ja maistuu valmiilta. Makupuolessa on kyllä se otettava huomioon, että majoneesi kannattaa jäähdyttää. Et siis saa oikeaa kuvaa maistamalla huoneenlämpöistä juuri vatkattua. Jäähdytä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua. Parhaimmillaanhan majoneesi tietysti on yön yli maustuttuaan.




Majonnäs:

1 äggula
½ tsk dijon senap
lite salt
1/3 tsk vitpeppar
ca 1 dl olja

Blanda ihop allt utom oljan. Vispa hela tiden några tesked olja på gång, tills den börjar tjockna. Tillsätt olja tills den smakar bra och ser färdigt ut. Låt stå i kylskåpen några timmar.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti