lauantai 14. syyskuuta 2013

Vaniljajäätelö / Vaniljglass






Vaniljajäätelö



7 kpl kananmunan keltuaista                          
2 ½ dl sokeria
5 dl täysmaitoa
2 vaniljatankoa
5 dl kuohukermaa


Halkaise vaniljatangot pituussuunnassa ja kaavi siemenet ulos. Lisää kattilaan maito, vaniljatankojen siemenet ja vaniljatangot. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi ja jätä seos maustumaan hetkeksi. Vaahdota sillä aikaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.

Poista vaniljatangot maidon seasta ja kaada tilkka maitoa munasokerivaahtoon hyvin sekoittaen. Lisää sitten loppu maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna kunnes vaahto häviää ja seos sakenee, älä kuitenkaan anna kiehua! Laita seos jäähtymään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele vaahto varovasti jäähtyneeseen munamaitoseokseen. Kaada seos jäätelökoneeseen kun koostumus on oikea laita pakastimeen pariksi tunniksi.


Vaniljglass:


7 äggulor
2 ½ dl socker
5 dl rödmjölk
2 vaniljstänger
5 dl vispgrädde

Del vaniljstänger och skrapa bort frön. Lägg mjölken i en kastrull med vaniljstängen och vaniljfrön. Värm mjölken nästan till kokande lämna mjölken och kryddas lite till en stund. Vispa så länge äggulor och socker till poröst.

Ta bort vaniljstänger från mjölken och häll lite mjölk till äggblandningen, blanda bra. Tillsätt resten av mjölken försiktigt, rör om hela tiden. Häll blandningen tillbakas i en kastrull, värm tills skummet försvinner och blandningen blir lite tjockare, låt ändå inte koka! Ta kastrullen av plattan och låt svalna.

Visp grädden och rör siktigt i den svalnade mjölkblandningen. Häll blandningen i glassmaskinen och låt vara där tills glassen ser bra ut, lägg i frysen till några timmar. Servera med kinuski sås!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti