maanantai 26. elokuuta 2013

Chicken burgers :)







8 kpl.

25 g hiivaa
3 dl maitoa
50 g voita
½ tl suolaa
6-8 dl vehnäjauhoja

1. Lämmitä maito 37 asteiseksi, murenna hiiva kulhoon ja kaada 37 asteinen maito päälle, sekoita.
2. Sulata voi. Lisää sulatettu voi ja suola, sekoita.
3. Lisää vehnäjauhoja sekoita puulusikalla niin kauan kunnes taikina on tarpeeksi paksua silloin ala vaivaamaan käsillä, lisää jauhoja sen verran että taikina ei tartu kulhoon tai käsiin vaan on pehmeä pallo.
4. Anna taikinan kohota 45 minuuttia.
5. Jaa 8 osaan ja pyörittele sämpylöiksi, laita sämpylät uunipellille kohoamaan joka on peitetty leivinpaperilla, peitä leivontaliinalla, anna kohota noin 15 minuuttia.
6. Lämmitä  uuni 200 asteeseen ja paista sämpylöitä niin että ovat kullanruskeita.





Sinihomejuusto dippi.

Sinihomejuusto dippi:

á 200 g majoneesia
150 g créme fraicheä
170 g aurajuustoa
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl tuoretta persiljaa
pippuria myllystä

1. Riko Aurajuusto sähkövatkaimella, lisää majoneesi ja créme fraiche.
2. Lisää seokseen valkoviinietikka, sitruunamehu, hienonnettu persilja ja pippuri.
3. Anna olla jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.



Kanapihvit.

8 kpl.

8 naturellia broilerin rintafilepihviä
suolaa
pippuria
valkosipulijauhetta
jauhettua paprikaa


Friteeraus taikina:

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
1 kananmuna
2 rkl öljyä
2 ½ dl kivennäisvettä.

1 dl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki ainekset keskenään (ei 1 dl vehnäjauhoja), anna seisoa noin 30 minuuttia ennen käyttöä.

Laita öljy kuumenemaan, mausta pihvit, pyöritä jauhossa ja kasta friteeraus taikinaan, paista.



Jääsalaattia
Tomaattia


Halkaise sämpylät, laita alimmaiseksi salaatti, sitten friteerattu kanapihvi, sinihomejuusto dippi, tomaatti ja sämpylä kanneksi.

Enjoy ;) !

Blåmögelost dip:

á 200g majonnäs
150 g créme fraiche
170 g Auraost
2 msk vitvinsvinäger
2 msk citronsaft
2 msk persilja
peppar

1. Söndra Auraostet med elvisp, blanda med majonnäs och créme fraiche.
2. Tillsätt vitvinsvinäger, citronsaften, fin hackad persilja och pepparet.
3. Låt stå i kylskåpet några timmar före serveringen så att dippen hinner smaksättas.


Semlor:

8 st.

25 g jäst
3 dl mjölk
50 g smör
½ tsk salt
6-8 dl vetemjöl

1. Värm mjölken tills den är fingerljum, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll mjölken över.
2. Smält smöret och häll i mjölkblandningen, tillsätt saltet, rör om.
3. Tillsätt vetemjölen så att degen fastnar inte i fingrarna eller i skålen, arbeta degen så länge att den blir till en mjuk boll.

friterade broilerbiffar:

8 st.

8 st broiler innerfilébiffar
salt
peppar
vitlökspulver
malen paprika

Friterings deg:

3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk salt
1 ägg
2 msk olja
2 ½ dl mineralvatten

1 dl vetemjöl
olja

Blanda alla ingredienserna till friterings degen (allt annat utom 1 dl vetemjöl), låt stå 30 minuter före användningen.

Lägg oljan och kokas, krydda biffarna, rulla i vetemjölet och doppa i degen, fritera biffarna.

sallad
tomat



Dela semlorna i två delar, lägg underst salladen sen friterade kyckilngbiffen, blåmögelost dippen, tomaten och överst andra delen av semlan.

Enjoy ;)! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti