lauantai 24. elokuuta 2013

''Snickers''

Snickersit :d


Pohja:

200 g voita
1 ½ dl sokeria
noin 5 dl vehnäjauhoja
noin 5 dl kuivattuja herneitä (paistamista varten ettei reunat kohoa)

Lakritsakinuski täyte:

150 g voita
1 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
1 dl kermaa
1 rkl kaakaota
1 tsk lakritsijauhe
1 ½ dl suolapähkinöitä

Maitosuklaakastike:

100 g maitosuklaata
3/4 dl kermaa
1 tl vaaleaa siirappia
1 tl voita

1. Paloittele voi pohjataikinaan ja sekoita sokerin kanssa kulhossa.

2. Lisää vehnäjauhot ja tee tasaiseksi murotaikinaksi. Laita taikina kelmuun ja anna olla jääkaapissa noin tunnin ajan.

3. Laita uuni 185 asteeseen ja voitele vuoat.

4. Kaulitse taikina, painele vuokiin ja pistele haarukalla reikiä.

5. Laita pohjien päälle herneet ja paista noin 10-12 minuuttia. Ota pohjat pois uunista anna jäähtyä ja ota herneet pois,

6. Täyte: Sulata voi kattilassa, lisää sokeri, siirappi, kerma, kaakao & lakritsijauhe. Keitä varovasti seos kunnes se on 120 asteista, sekoita silloin tällöin ettei se pala pohjaan. Kaada täyte pohjien päälle ja anna jäähtyä.

7. Jaa pähkinät vuokiin.

8. Kastike: Rouhi maitosuklaa hienoksi ja laita se kulhoon. Keitä kerma siirapin kanssa ja kaada se maitosuklaan päälle. Sekoita niin kauan kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi.

9. Kaada kastike päälle ja anna jähmettyä.


Snickers:


Mördegsbotten:

200 g smör, kallt
1 1/4 dl strösocker
ca 5dl vetemjöl
ca 5 dl torkade ärter (för att hålla kanterna på plats i pajformarna)

Lakritskolafyllning:

150 g smör
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
1 msk kakao
1 msk lakristsgranulat
1 ½ dl salta nötter

Mjölkchokladglasyr:

100 g mjölkchoklad
3/4 dl vispgrädde
1 tsk ljus sirap
1 tsk smör

1. Skär smöret till mördegen i tärningar och blanda det med sockret i en bunke.

2. Tillsätt mjölet och nyp hastigt ihop till en jämn mördeg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen ca, 1 timme.

3. Sätt ugnen på 185 grader och smörj pajformar.

4. Kavla ut degen och fodra formarna med degen. Nagga bottnarna med en gaffel.

5. Fyll bottnarna med torkade ärter och grädda skalen mitt i ugnen ca. 10-12 minuter, Ta u formarna och låt dem svalnas. Ta bort ärterna.

6. Fyllning: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, grädde, kakao och lakritsgranulat. Koka försiktigt upp blandningen till 120 grader. Rör om då och då så att det inte bränns fast vid botten. Häll kolafyllningen i pajskalen och låt den svalna.

7. Glasyr: Hacka mjölkchokladen fint och lägg den i en skål. Koka upp grädde tillsammans med sirap och hääl det över chokladen. Rör om tills chokladen har smält. Rör i smöret.

8. Häll glasyren över pajerna och låt den stelna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti