Sieniraviolit:
raviolit (taikinasta tulee 8 pitkää, n. 45cm pituista levyä)
300g durum-jauhoja
3 munaa
loraus oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
sienitäyte:
pannullinen sekasieniä, tatteja, herkkusieniä, kantarellejä…
pari kynttä valkosipulia silputtuna
1-2 dl kanalientä (miel. fondista tai itse keitettyä)
pari rkl persiljaa silputtuna
puolikas parmesani raastettuna (kastikkeeseen ja raviolin päälle)
pippuria
lopuksi: iso nokare voita
Aloita pastasta. Lisää jauhoihin muut aineet. Sekoita kunnolla. Vaivaa jauhoitetulla pöydällä n. 10 min, kunnes taikina on sileää ja silkkistä. Laita kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia. Silppua ja raasta sillä välin muut ainekset.
Ota pasta jääkaapista ja vaivaa sitä muutama minuutti lisää pöydällä. Tässä vaiheessa voit laittaa puolet taikinasta pakkaseen, koska puolikkaasta tulee jo neljä pitkää levyä, jotka riittävät hyvin neljälle syöjälle alkuruuaksi. Mikäli haluat pääruokana tarjoilla näitä, niin tee kaikki pasta levyiksi, ja tee sienitäytettä n. kaksi kertaa enemmän.
Jaa puolikas taikina neljään osaan, painele kutakin osaa litteämmäksi, ja aloita suurimmalla väljyydellä pastakoneella tekemään pitkää levyä. Aseta pastakonetta aina pienemmälle, sopiva paksuus on n. 7 tai 8, kun ohuin asetus on 9. Voit myös kaulimella tehdä saman. Aseta valmiit pastalevyt jauhoitetulle alustalle, älä aseta päällekkäin levyjä, paitsi jos jauhotat ne kunnolla.
Anna pastan levähtää ja laita jo iso kattila reilusti suolalla maustettua vettä kiehumaan. Vesi saa kiehua hiljalleen vaikka koko ajan, koska pasta kypsennetään aivan viimeiksi, silloin ei ei kannata odotella enää veden kiehumista.
Täytettä varten lämmitä hieman oliiviöljyä paistinpannulla ja kuullota sieniä jonkin aikaa, kunnes niistä on haihtunut enin neste. Älä käytä täyttä lämpöä paistoon.
Lisää pannulle valkosipuli ja pippuria sienille, paistele muutama minuutti lisää, lorauta pannulle kanaliemi ja anna hautua muutamia minuutteja kokoon. Lisää nokare voita, sekä persilja joukkoon, sekä raastettua parmesania kourallinen. Laske hieman lämpöä ja anna juuston sulaa joukkoon, kastikkeen samalla saostuen.
Jätä pannu levylle pienimmälle lämmölle, jottei juusto jähmety. Tässä vaiheessa tulee siis olla kattilallinen vettä kiehuvana, sekä sienitäyte lämpimänä pannulla. Laita pastalevyjen päälle sienitäytettä ja laita toinen levy päälle ja leikkaa sopivan kokoiseksi painele reunat kiinni. keitä noin 2 minuuttia.
Sienikastike:
Ylijäänyttä sieniseosta
Ruokakermaa
Parmesaanijuustoa
Suolaa
Mustapippuria
Tee kastike sillä aikaa kun raviolit kiehuu, tarjoile raviolien kanssa :)
1. Mät upp mjölet på ett bakbord och gör en stor grop i mitten.
2. Knäck äggen i gropen och vispa upp dem med en gaffel.
3. Vispa in mjölet i äggen med en gaffel, lite i taget.
4. Mjöla händerna när degen börjar gå ihop och knåda tills den är slät, len och elastisk i cirka 10 minuter.
5. Täck degen med plastfolie och låt den vila minst 30 minuter i kylen innan den kavlas ut.
6. Dela pastadegen i 4 bitar och kavla ut en i taget. Täck de övriga med plastfilm och lägg dem i kylen. Platta ut pastadegen med fingrarna och kör den genom pastamaskinens tjockaste nivå, medan du vevar. Kavla degen genom maskinens alla nivåer fram till den tunnaste nivån.
7. Forma till valfri pasta: spagetti, tagliatelle eller ravioli.
8. Koka pastan al dente i cirka 2 minuter i välsaltat vatten.
Gör svampfyllningen såhär:
Stek svamparna i olivoljan, stek så länge att nästan allt vätska har avdustat. Tillsätt vitlök och peppar, stek några minuter. Tillsätt kycking fondis och låt sjuda några minuter. Tillsätt smöret, persilja och riven parmesanost. Sänk temperaturen och låt osten smälta.
Lägg på pastaplattan lite fyllning och lägg en pastaplatta på och tryck kanterna ihop. Koka ca 2 min.
Svampsås:
Över lämnad sås
Matgrädde
Peppar
Salt
Parmesanost
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka så länge pastan kokar, servera med raviolerna.
raviolit (taikinasta tulee 8 pitkää, n. 45cm pituista levyä)
300g durum-jauhoja
3 munaa
loraus oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
sienitäyte:
pannullinen sekasieniä, tatteja, herkkusieniä, kantarellejä…
pari kynttä valkosipulia silputtuna
1-2 dl kanalientä (miel. fondista tai itse keitettyä)
pari rkl persiljaa silputtuna
puolikas parmesani raastettuna (kastikkeeseen ja raviolin päälle)
pippuria
lopuksi: iso nokare voita
Aloita pastasta. Lisää jauhoihin muut aineet. Sekoita kunnolla. Vaivaa jauhoitetulla pöydällä n. 10 min, kunnes taikina on sileää ja silkkistä. Laita kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia. Silppua ja raasta sillä välin muut ainekset.
Ota pasta jääkaapista ja vaivaa sitä muutama minuutti lisää pöydällä. Tässä vaiheessa voit laittaa puolet taikinasta pakkaseen, koska puolikkaasta tulee jo neljä pitkää levyä, jotka riittävät hyvin neljälle syöjälle alkuruuaksi. Mikäli haluat pääruokana tarjoilla näitä, niin tee kaikki pasta levyiksi, ja tee sienitäytettä n. kaksi kertaa enemmän.
Jaa puolikas taikina neljään osaan, painele kutakin osaa litteämmäksi, ja aloita suurimmalla väljyydellä pastakoneella tekemään pitkää levyä. Aseta pastakonetta aina pienemmälle, sopiva paksuus on n. 7 tai 8, kun ohuin asetus on 9. Voit myös kaulimella tehdä saman. Aseta valmiit pastalevyt jauhoitetulle alustalle, älä aseta päällekkäin levyjä, paitsi jos jauhotat ne kunnolla.
Anna pastan levähtää ja laita jo iso kattila reilusti suolalla maustettua vettä kiehumaan. Vesi saa kiehua hiljalleen vaikka koko ajan, koska pasta kypsennetään aivan viimeiksi, silloin ei ei kannata odotella enää veden kiehumista.
Täytettä varten lämmitä hieman oliiviöljyä paistinpannulla ja kuullota sieniä jonkin aikaa, kunnes niistä on haihtunut enin neste. Älä käytä täyttä lämpöä paistoon.
Lisää pannulle valkosipuli ja pippuria sienille, paistele muutama minuutti lisää, lorauta pannulle kanaliemi ja anna hautua muutamia minuutteja kokoon. Lisää nokare voita, sekä persilja joukkoon, sekä raastettua parmesania kourallinen. Laske hieman lämpöä ja anna juuston sulaa joukkoon, kastikkeen samalla saostuen.
Jätä pannu levylle pienimmälle lämmölle, jottei juusto jähmety. Tässä vaiheessa tulee siis olla kattilallinen vettä kiehuvana, sekä sienitäyte lämpimänä pannulla. Laita pastalevyjen päälle sienitäytettä ja laita toinen levy päälle ja leikkaa sopivan kokoiseksi painele reunat kiinni. keitä noin 2 minuuttia.
Sienikastike:
Ylijäänyttä sieniseosta
Ruokakermaa
Parmesaanijuustoa
Suolaa
Mustapippuria
Tee kastike sillä aikaa kun raviolit kiehuu, tarjoile raviolien kanssa :)
Svamp raviolis:
Pastadeg:
300 g durumvetemjöl
3 ägg
ca 1 msk olivolja
½ tsk salt
Svampfyllning:
1 stekpanna med olika svampar
Några vitlöksklyftor
1-2 dl kycklingfondis
2 msk persilja
½ parmesan-ost
Peppar
Några msk smör
Gör pastan såhär:
2. Knäck äggen i gropen och vispa upp dem med en gaffel.
3. Vispa in mjölet i äggen med en gaffel, lite i taget.
4. Mjöla händerna när degen börjar gå ihop och knåda tills den är slät, len och elastisk i cirka 10 minuter.
5. Täck degen med plastfolie och låt den vila minst 30 minuter i kylen innan den kavlas ut.
6. Dela pastadegen i 4 bitar och kavla ut en i taget. Täck de övriga med plastfilm och lägg dem i kylen. Platta ut pastadegen med fingrarna och kör den genom pastamaskinens tjockaste nivå, medan du vevar. Kavla degen genom maskinens alla nivåer fram till den tunnaste nivån.
7. Forma till valfri pasta: spagetti, tagliatelle eller ravioli.
8. Koka pastan al dente i cirka 2 minuter i välsaltat vatten.
Gör svampfyllningen såhär:
Stek svamparna i olivoljan, stek så länge att nästan allt vätska har avdustat. Tillsätt vitlök och peppar, stek några minuter. Tillsätt kycking fondis och låt sjuda några minuter. Tillsätt smöret, persilja och riven parmesanost. Sänk temperaturen och låt osten smälta.
Lägg på pastaplattan lite fyllning och lägg en pastaplatta på och tryck kanterna ihop. Koka ca 2 min.
Svampsås:
Över lämnad sås
Matgrädde
Peppar
Salt
Parmesanost
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka så länge pastan kokar, servera med raviolerna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti