lauantai 24. elokuuta 2013

Kinkku-ananas minipizzat / skink & ananas minipizzor

Kinkku-ananas mini pizzat.


Pohja:

2 dl vettä
25 g hiivaa
½ tl suolaa
4 ½ / 5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä


Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot käsin ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Jätä taikina mahdollisimman pehmeäksi.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin kaksinkertaiseksi. Muotoile taikinasta pieniä pyöreitä taikina levyjä.


Kinkkusuikaleita
Mozzarellaa
Ananasta

Pizzakastike:

500 g paseerattua  tomaattia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 tl oreganoa
½ tl suolaa
½ tl sokeria
mustapippuria

Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita kaikki ainekset keskenään kastikkeeksi. Levitä pizzapohjien päälle, lisää juusto, kinkku ja ananas. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.


Botten:

2 dl vatten
25 g jäst
½ tsk salt
4 ½ / 5 dl vetemjöl
2 msk olja


Ananas
Skinkstrimlor
Mozzarellaost

Lös upp jästen i vattnet. Blanda i resten av ingredienserna, låt vila under en handuk en stund. Häll ut degen på mjölat bakbord, dela degen i små delar och platta dem till små runda plattor. 

Pizzasås:

500 g passerad tomat
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 tsk oregano
½ tsk salt
½ tsk socker
svartpeppar

Finhacka vitlöken och blanda med andra ingredienser till en sås. Bred tomatsås, mozzarellaost, ananas och skinka på pizzabottnar. Grädda i 225 grader cirka 15 minuter.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti