Majoneesi:
1 keltuainen
½ tl dijon sinappia
ripaus suolaa
1/3 tl valkoippuria
reilu desi öljyä
Sekoita keskenään kaikki muu paitsi öljy. Lisää koko ajan sekoittaen muutama teelusikallinen öljyä yksi kerrallaan, kunnes seos alkaa hyytyä. Lisää öljyä ohuena nauhana, kunnes majoneesi näyttää ja maistuu valmiilta. Makupuolessa on kyllä se otettava huomioon, että majoneesi kannattaa jäähdyttää. Et siis saa oikeaa kuvaa maistamalla huoneenlämpöistä juuri vatkattua. Jäähdytä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua. Parhaimmillaanhan majoneesi tietysti on yön yli maustuttuaan.
Ranskalaiset:
Perunoita
öljyä
suolaa
ranskalais-maustetta
Viipaloi perunat, esikeitä vedessä 2-5 min ja keitä öljyssä kunnes ne ovat kullanruskeita, mausta.
Sämpylät:
Resepti löytyy täältä :d http://wilmaah.blogspot.fi/2013/07/salaiset-ostokset-paljastuu-chicken.html
Naudanjauhelihapihvit
4 pihviä
400 g naudanjauhelihaa
suolaa
pippuria
Jääsalaattia
Tomaattia
Cheddar-juustoa
Muotoile jauhelihasta pihvejä, laita pihvien pintaan suola ja pippuri, paista. Laita paistettujen pihvien päälle cheddar-juustoa. Kokoa hampurilainen.
Nauttikaa ;)!
Semlor:
8 st.
25 g jäst
3 dl mjölk
50 g smör
½ tsk salt
6-8 dl vetemjöl
1. Värm mjölken tills den är fingerljum, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll mjölken över.
2. Smält smöret och häll i mjölkblandningen, tillsätt saltet, rör om.
3. Tillsätt vetemjölen så att degen fastnar inte i fingrarna eller i skålen, arbeta degen så länge att den blir till en mjuk boll.
Blåmögelost dip:
á 200g majonnäs
150 g créme fraiche
170 g Auraost
2 msk vitvinsvinäger
2 msk citronsaft
2 msk persilja
peppar
1. Söndra Auraostet med elvisp, blanda med majonnäs och créme fraiche.
2. Tillsätt vitvinsvinäger, citronsaften, fin hackad persilja och pepparet.
3. Låt stå i kylskåpet några timmar före serveringen så att dippen hinner smaksättas.
Majonnäs:
1 äggula
½ tsk dijon senap
lite salt
1/3 tsk vitpeppar
ca 1 dl olja
Blanda ihop allt utom oljan. Vispa hela tiden några tesked olja på gång, tills den börjar tjockna. Tillsätt olja tills den smakar bra och ser färdigt ut. Låt stå i kylskåpen några timmar.
Franskisar:
Potatis
olja
salt
franskapotatiskrydda
Nötköttsbiffar:
4 biffar
400 g malet nötkött
salt
peppar
Sallad
Tomat
Cheddar-ost
Forma maletkött till biffar, krydda med salt och peppar, stek. Lägg på stekta biffar cheddar ost. Lägg ihop hamburgaren.
Njut!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti