maanantai 26. elokuuta 2013

Valkosuklaa-limejuustokakku / Vitchoklad-limecheesecake

Valkosuklaa-limejuustokakku..


pohja:

200 g digestivekeksejä
75 g voita

Sulata voi ja murskaa keksit, sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle :) Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Täyte:

2 ½ dl kermaa
200 g tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
sokeria
vaniljasokeria
4 liivatelehteä
3 limen mehu & kuori

Koristeeksi:

Valkosuklaata
Limenkuorta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma mausta sokerilla ja vaniljasokerilla oman maun mukaan. Sulata valkosuklaa ja lisää se ja tuorejuusto kerman sekaan. Raasta limen mehu lisää kermaan, purista niistä mehu ja kiehauta se kattilassa ja lisää siihen liivatteet, lisää seokseen. Anna hyytyä kylmässä vähintään noin 3 tuntia. Koristele rouhitulla valkosuklaalla ja limenkuorella :) Nauti ;) !


Vitchoklad-limecheesecake:

200 g digestivekex
75 g smör

Hacka kexen, smält smören och tryck ut i en form med löstagbar kant, låt stelna i kylen så länge du gör fyllningen.

Fyllning:

2 ½ dl grädde
200 g färskost
200 g vitchoklad
Socker
Vaniljsocker
4 st gelatinblad
3 st lime (saft och skal)

Dekorera med vitchoklad och riven limeskal

Lägg gelatinbladen och blötas i kallt vatten. Visp grädden och tillsätt socker och vaniljsocker. Smält chokladen och tillsätt den och färkosten i grädden. Riv limeskal och pressa saften ur dem. Koka limesaften och smält gelatin bladen i saften. Tillsätt smälta gelatinbladen i smeten och limeskalet. Låt stelna i kylen ca 3 timmar, dekorera med hackad vitchoklad och med riven limeskal






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti