keskiviikko 7. elokuuta 2013

Prinsessatäytekakku valkosuklaa- ja persikkamoussella / Princesstårta med vitchoklad- och persikamousse fyllning





Kakkupohja:


Valkosuklaamousse:

1 muna
½dl sokeria
200g valkosuklaata
2dl kermaa
1/4 sitruunan mehu
 2 liivatelehteä


1. Vaahdota kerma ja sulata suklaa
2. Vaahdota munat ja sokeri
3. Lisää munasokeriseokseen sulatettu valkosuklaa ja sekoita hyvin
4. Lisää hieman jäähtynyt liivate
5. Lisää lopuksi kerma ja sekoita varovasti

(Liivatteen valmistus liivatejauhosta: Laita kattilaan puristettu sitruunamehu ja liivate, lämmitä pienellä lämmöllä ja sekoita koko ajan kunnes liivate on sulanut. Älä anna kiehahtaa. Anna liivatesitruunaseoksen jäähtyä ennen kuin lisäät sen taikinaan

Persikkamousse:

2 dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
1 prk säilykepersikoita
4 liivatelehteä
Sokeria
Vaniljasokeria

1. Vaahdota kerma sokerin ja vaniljasokerin kanssa, lisää tuorejuusto.
2. Soseuta persikat ja lisää seokseen.
3. Sulata liivatteet tilkaan kiehuvaan vettä.

Jaa kakkupohja 3 osaan, kostuta maidolla tai vedellä. Laita yhteen kerrokseen valkosuklaamousse ja toiseen persikkamousse, kokoa kakku irtopohjavuokaiseen kakkuvuokaan. Anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään asti.

5 dl kermaa
Sokeria
Vaniljasokeria
Marsipaania
Elintarvikeväriä jos haluat värjätä marsipaanin

Kumoa kakku tarjoiluastian päälle. Vatkaa kerma sokerin ja vaniljasokerin kanssa, kuorruta kakku kermalla. Kaulitse marsipaani niin että se peittää koko kakun, koristele miten haluat :) Kakku on halkaisialtaan 15 cm joten tarvitset noin 500g marsipaania :)




Princesstårta med vitchoklad- och persikamousse fyllning

Tårtbotten:

2 ägg
0,75 dl dl strösocker
0,75 dl vetemjöl

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och riktigt pösigt.
3. Vänd ner vetemjölet.
4. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och häll i smeten.
5. Grädda tårtbottnen i mitten av ugnen 1 10-15 minuter. Prova med en sticka, den skall inte vara kladdig.
6. Låt bottnen svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.


Vitchokladmousse:

1 ägg
2 dl vispgrädde
½ dl socker
200 g vitchoklad
1/4 saft av en citron
2 st gelatinblad

1. Vispa grädde och smält vitchokladen.
2. Vispa ägg och socker,
3. Tillsätt den smälta chokladen i äggsmeten.
4. Smält gelatinbladen med citronsaft i en kastrull, tillsät smälta gelatinbladen i smäten.
5. Till sist tillsätt grädden och rör om.

Persikamousse:

2 dl vispgrädde
200g färskost
1 brk persika
2 st gelatinblad
Socker
Vaniljsocker

1. Vispa grädde, socker och vaniljsocker, tillsätt färskosten.
2. Mosa persikor med stavmix, tillsätt i blandningen.
3. Smält gelatinbladen i en dropp kok het vatten.

Dela tårtbotten i 3 delar, blöt med vatten eller mjölk. Lägg i en lager vitchokladmousse och i den andra persikamousse. 

5 dl vispgrädde.
Socker
Vaniljsocker
500 g marsipan
karamellfärg om du vill färga marsipanen

Bred grädden på tårtan och kavla marsipanen tillräkligt stor. Dekorera så som du vill :)





2 kommenttia: