maanantai 26. elokuuta 2013

Tomaatti-pekonipiirakka / Bacon-tomatpaj

Tomaatti-pekonipiirakka


Pohja:

2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vettä
0,5 dl sulatettua voita
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:

8 siivua pekonia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 kananmunaa
1 tomaatti
2 dl maitoa
1,5 dl juustoraastetta
pizzamaustetta
suolaa
jauhettua paprikaa

Sekoita pohjan aineet keskenään, sekoita tasaiseksi ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Hienonna sipulit ja pekoni ja paista ne pannulla mausta pizzamausteella, suolalla ja paprikajauheella. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaisesti. Viipaloi tomaatit ja asettele täytteen päälle. Sekoita kulhossa kananmunat ja maito, kaada täytteen päälle ja lisää juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia!



Botten:

1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
½ dl smält smör
½ tsk bakpulver
1 dl vatten

Fyllning:

8 skivor bacon
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 tomat
2 ägg
1 ½ dl riven ost
2 dl mjölk
malen paprika
pizza krydda
salt

Blanda alla ingredienser till botten i en skål, och platta ut i en pajform. Skär lökar och bakon i små bitar och stek i en stekpanna, krydda med malen paprika, salt och pizza krydda, bred over bottnen. Skära tomaten och lägg tomaten på fyllningen. Blanda äggen, riven ost och mjölken i en skål och häll över fyllningen. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.

2 kommenttia: